ЄС виділив 13 млн євро постраждалим від конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Європейський союз виділив ще 13 млн євро постраждалим від конфлікту на Донбасі. Гроші спрямують на відновлення шкіл та лікарень.

Україна отримає від Єврокомісії 13 мільйонів євро на гуманітарні потреби жителів Донбасу, які постраждали від військових дій.

Про це повідомляється в пресрелізі ЄК у четвер, 16 квітня.

Нормандський формат на карантині: сценарії подій на Донбасі у 2020 роціПандемія коронавірусу та ситуація довкола створення Консультативної ради суттєво вплинуть на ймовірність проведення саміту в Нормандському форматі. Як далі розвиватимуться події на Донбасі – прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Оскільки конфлікт на сході України йде вже сім років, Європейська комісія оголошує сьогодні про виділення 13 млн євро для підтримки найбільш вразливих людей, які постраждали внаслідок тривалих воєнних дій», – сказано в повідомленні.

Виділені кошти хочуть направити на ремонт зруйнованих від обстрілів будівель, зокрема, шкіл та медичних установ. Ще планується профінансувати основні потреби жителів Донбасу, зокрема, освіту та водопостачання.

У пресрелізі зазначено, що вся гуманітарна допомога ЄС прямує через агентства ООН, неурядові організації та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Водночас в ЄС закликали забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій до окупованих районів Донбасу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС виділить ще 4 млн євро Україні на боротьбу з коронавірусом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: