На Донбасі збільшилися втрати серед цивільного населення – ООН

Читать на русском
У березні цього року внаслідок збройного конфлікту на сході України загинуло 17 цивільних людей, двоє зазнали поранень, що більше, ніж втрати серед цивільних осіб за січень і лютий 2020-го разом узяті.

У березні цього року внаслідок збройного конфлікту на сході України загинуло 17 цивільних людей, двоє зазнали поранень. Це більше, ніж втрати серед цивільних осіб за січень і лютий 2020-го разом узяті.

Такі дані оприлюднило Управління Верховного комісара ООН з прав людини у своєму звіті за березень 2020 року.

«У період з 1 до 31 березня 2020 року УВКПЛ ООН зафіксувало 19 випадків загибелі або поранення цивільних осіб, пов’язаних з конфліктом: двоє загиблих (чоловік і жінка) і 17 поранених (вісім жінок, шестеро чоловіків, дві дівчинки і один хлопчик), що на 280% більше, ніж у лютому 2020 року (один загиблий і четверо поранених)», – йдеться у звіті.

Зазначається, що ця цифра більша, ніж втрати серед цивільних осіб за січень і лютий 2020-го разом взяті, що складався із двох загиблих і 15 поранених, і «найвища кількість місячних втрат з вересня 2019 року» – тоді було зафіксовано двох загиблих і 22 поранених.

За даними УВКПЛ, у березні всі випадки загибелі або поранення цивільних осіб унаслідок артилерійських обстрілів і обстрілів зі стрілецької зброї і легкого озброєння відбулися на території Донецької області (у січні і лютому 2020 року практично всі подібні інциденти сталися в Луганській області). З них: двоє цивільних осіб загинули і 11 були поранені на території, що контролюється самопроголошеною «ДНР», і троє цивільних осіб були поранені на території Донецької області, що контролюється урядом.

Нагадаємо, з початку цього року на Донбасі загинув 41 український військовий, 181 було поранено.

Також відзначимо, в ООН назвали кількість загиблих цивільних на Донбасі з початку війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: