ВАКС залишив під заочним арештом екссуддю Татькова

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без змін запобіжний захід колишнього керівника Вищого господарського суду України.
Віктор Татьков

Апеляційна палата залишила під заочним арештом колишнього голову Вищого господарського суду України Віктора Татькова, якого підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Таке рішення 6 травня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

12 вересня ВАКС заочно взяв під варту Татькова. Не погодившись з таким рішенням, адвокат ексголови Вищого госпсуду подав апеляційну скаргу. Вивчивши її, судді залишили апеляцію без задоволення.

Як відомо, Татькова підозрюють у тому, що він створив на початку 2011 року злочинну організацію. Також він долучив до неї окремих суддів та керівників господарських судів, працівників апарату цих судів, адвокатів, арбітражних керуючих, оцінювачів, службових осіб товарних бірж, членів сім'ї та інших близьких осіб. Метою була спільна діяльність з безпосереднього вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів учасниками цієї організації, у систематичним отриманням неправомірної вигоди, незаконного збагачення, заволодіння державним та іншим майном, шляхом постановлення суддями господарських судів України неправосудних рішень.

Крім того, організація Татькова нібито тиснула на суддів з метою схилення їх до винесення неправосудних рішень, втручання в автоматизовану систему документообігу суду з метою розподілення господарських справ на потрібного суддю та подальшої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. На думку слідства, ексголова ВГСУ систематично втручався в діяльність суддів госпсудів та незаконно втручався в роботу автоматизованої системи документообігу суду, з метою розподілення конкретної господарської справи на завчасно визначеного суддю.

Нагадаємо, Верховна рада звільнила суддю Татькова та інших суддів. Однак Верховний суд поновив його на посаді. Щоправда пізніше Татькова знову звільнили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: