Верховний суд поновив на посаді люстрованого суддю

Читать на русском
Верховний суд України скасував постанову Верховної Ради про звільнення судді Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Верховний суд в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в п'ятницю, 30 листопада, визнав незаконним і скасував постанову Верховної Ради від 29 вересня 2016 року про звільнення Віктора Татькова з посади судді Вищого господарського суду України.

Про це йдеться в рішенні суду, пише «Слово і Діло».

Порошенко провалив передвиборчу обіцянку провести люстрацію суддів, податківців та правоохоронцівЗа останні чотири роки люстровані судді, податківці, митники та силовики масово поновилися на роботі, поки закон про очищення влади лишається заблокованим у Конституційному суді.

Зазначається, що це рішення є черговим у низці рішень ВСУ про скасування через процедурні порушення постанов парламенту, прийнятих на позачерговому засіданні 29 вересня 2016 року, в ході якого було звільнено 29 суддів.

«Звертаємо увагу, що рішення Вищої ради юстиції від 24 грудня 2015 року про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення В. Татькова з посади судді Вищого господарського суду в зв'язку з порушенням ним вимог несумісності не скасоване», - йдеться в повідомленні.

Подальше вирішення питання про звільнення Татькова з посади судді належить до повноважень Вищої ради правосуддя. Прийняте рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного суду протягом 30 днів.

Нагадаємо, Татьков разом з ще більш як 20 суддями був звільнений Верховною Радою у вересні 2016 року. Суддю підозрюють у незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ. У квітні поточного року Татьков попросив Австрію надати йому політичний притулок.

Раніше суд виніс рішення щодо люстрації директора ГБР Труби.

Сам же Труба говорив, що люстрацію пройшов успішно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: