Офіс генпрокурора повідомив про підозру ще одному правоохоронцю у справі Майдану

Читать на русском
Офіс генпрокурора пред'явив ще одному правоохоронцю підозру в переслідуванні протестувальників під час масових протестів на Майдані.

Офіс генпрокурора пред'явив ще одному правоохоронцю підозру в переслідуванні протестувальників під час масових протестів на Майдані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Встановлено, що старший слідчий, з метою перешкоджання акціям протесту, безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, незаконно затримав за нібито масові заворушення, склав і підписав повідомлення про підозру учаснику акцій протесту. При цьому правоохоронець вдався до службового підроблення. Згодом він подав до районного суду м. Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було протиправно задоволено судом», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в офісі, правоохоронець підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340; ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України (в редакції із змінами, внесеними згідно із законом від 13.12.2013) ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 371; ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 372 КК.

На даний момент вирішується питання про застосування запобіжного заходу і звільнення підозрюваного від посади.

Раніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому бійцю спецпідрозділу МВС Омега Володимиру Косенку, підозрюваному у розстрілах на Майдані.

Також слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу Омега, якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: