Україна готова звернутися до суду ООН через збитий літак МАУ

Читать на русском
Україна готова звернутися до Міжнародного суду ООН, якщо переговори з Іраном у справі авіакатастрофи літака МАУ біля Тегерана зайдуть в безвихідь.

Україна готова звернутися до Міжнародного суду ООН, якщо переговори з Іраном у справі авіакатастрофи літака МАУ біля Тегерана зайдуть в безвихідь.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Якщо переговори зайдуть у безвихідь, то ми будемо змушені звертатися до міжнародних арбітражів, зокрема в Міжнародний суд ООН. Ідеться не тільки про Україну, а про єдиний фронт держав Канади, Великобританії, Швеції, Афганістану й України», - заявив заступник міністра.

Ідеться про переговори щодо об'єктивного і неупередженого розслідування, гарантій неповторення інцидентів у майбутньому і про компенсації сім'ям постраждалих, авіакомпанії та державі Україна.

Заступник голови МЗС також висловив надію, що іранська сторона виконає свої міжнародні зобов'язання з передачі «чорних ящиків» літака іншій країні. Україна знаходиться в активній взаємодії з партнерами із Канади, Швеції, Великобританії, Афганістану для формування єдиної позиції в переговорах з іранською стороною.

Як відомо, в Ірані пропонують Україні підписати меморандум про взаєморозуміння, який зобов'язує сім'ї жертв рейсу відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

Раніше Офіс генерального прокурора призначив комплексну комісійну криміналістичну експертизу у справі про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані.

Нагадаємо, Іран через коронавірус призупинив розшифровку чорних скриньок літака МАУ.

Також стало відомо, що МАУ виплатила першу частину компенсацій сім'ям жертв авіакатастрофи в Ірані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: