Іран згоден передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ – посол

Читать на русском
Іранська влада погодилася передати Україні чорні скриньки літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.

Іранська влада погодилася передати Україні «чорні скриньки» літака МАУ, збитого на початку січня над Тегераном.

Про це написав у Тwitter посол України в Канаді Андрій Шевченко в середу, 11 березня.

«Важливий результат щодо PS752. Представник Ірану Фархад Парвареш на сесії Ради ІКАО в Монреалі [заявив]: Іран погоджується направити «чорні скриньки» в Україну з подальшою передачею Франції в разі, якщо знадобиться додаткова експертиза», - повідомив дипломат.

Раніше повідомлялося, що Тегеран не буде самостійно починати розшифровку чорних скриньок збитого літака МАУ, а й передавати їх владі інших країн не має наміру.

Також п'ять країн, громадяни яких загинули під час аварії українського літака під Тегераном, знову звернулися до Ірану з вимогою передати чорні скриньки.

Нагадаємо, глава українського МЗС Вадим Пристайко заявляв, що чорні скриньки збитого в Ірані літака МАУ можуть бути розшифровані у Франції за участю українських експертів.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

11 січня міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявив, що причиною збиття українського літака стала людська помилка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: