Офіс президента опублікував оновлені списки санкцій проти Росії

Читать на русском
Офіс президента України оприлюднив оновлені списки санкцій проти Росії. Зокрема, санкції зняли з кількох фізичних і юридичних осіб.

Офіс президента України оприлюднив оновлені списки санкцій проти Росії. Зокрема, санкції зняли з кількох фізичних і юридичних осіб.

Відповідні документи опубліковані на сайті президента в п'ятницю, 15 травня.

Заборона соцмереж РФ: чому не можна зволікати із санкціямиЗволікання з продовженням заборони російських соціальних мереж дає незрозумілий сигнал суспільству, вважає експерт.

В оновленому списку фігурують 377 фізичних, а також 235 юридичних осіб. Санкції запроваджуються на строк від одного до трьох років, при цьому кілька людей і компаній виключили зі списків.

Санкції зняті з кількох організаторів так званих «виборів» на окупованому Донбасі, в тому числі з Алессандри Муссоліні (внучки диктатора Беніто Муссоліні), яка була спостерігачем. Також скасовано санкції проти співвласника групи ТИС Олексія Федоричева.

Також санкції зняли з виробника корпоративної інформаційної системи «Парус», програмне забезпечення якого використовується державними органами. Крім того, санкції більше не поширюються на низку компаній в IT-сфері з російським корінням.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким продовжив дію застосування санкцій до російських соціальних мереж.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: