Шредер тільки підтвердив, що Кремль у глухому куті через Крим і санкції

Читать на русском
Євген Дикийексперт Міжнародного інституту демократій

Посол України в Німеччині Андрій Мельник запропонував парі ексканцлеру ФРН Герхарду Шредеру. Парі полягає в тому, що окупований Крим повернеться до складу України дуже скоро. Це сталося після того, як в інтерв'ю Шредер запропонував зняти санкції з Росії, запроваджені у відповідь на анексію Криму та агресію на сході України, через їхню нібито неефективність. У коментарі «Слово і діло» експерт Міжнародного інституту демократій Євген Дикий пояснив, що Росія, використовуючи відверте лобі, підтверджує, що ніхто не визнаватиме Крим російським.

«Ця перепалка нічого не змінить. Я дуже радий, що така перепалка відбулась. Наш посол насправді зіграв важливу роль. Він продемонстрував, що попри зміну влади в Україні, позиція офіційного Києва щодо Криму не змінилась», – сказав Дикий.

Крим «поза дужками»: як уникнути маніпуляцій Кремля при переговорах із РФПереговори про урегулювання ситуації на сході України повинні проходити за умов визнання Росії стороною конфлікту.

Він відзначив, що така публічна дипломатична позиція України демонструє, що Київ не піде на спроби Кремля «обміняти Крим на що-небудь».

«Позиція полягає в деокупації Криму, і Крим не продається, як це намагалась продавити свого часу Росія», – зауважив він.

Євген Дикий зазначив, що залучення до обговорення питання в публічному просторі політиків, які фінансуються Кремлем, свідчить про те, що досягти визнання Криму російським, Кремлю вже не вдасться.

«У Росії було небагато шансів протиснути визнання Криму російським. Цей момент вже упущений. Я б сказав, що того року цей ризик був значно вищий, ніж цьогоріч. Однак вони (росіяни – ред.) продовжують намагатися під час кризи, спричиненої коронавірусом, зняти санкції та продвинути кримське питання. Але ми бачимо, що якщо вже щодо цього питання заяви роблять такі політики, як Шредер, хто давно сидить у Росії на зарплаті, й про це знають у всьому світі, то реального шансу в Росії вже немає. Але треба продовжувати про це говорити й щоразу давати по руках, тому наш посол виконав свою роботу», – пояснив експерт.

Раніше в окупованому Криму зафіксували 100 випадків коронавірусу.

Також нагадаємо, ФСБ заявила про затримання в Криму «українських диверсантів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: