У СБУ повідомили деталі обшуків в Одеській митниці

Читать на русском
Співробітники СБУ провели обшуки в Одеській митниці у зв'язку з підозрою в організації масштабної корупційної схеми при розмитненні товарів з боку керівництва митниці.

Співробітники СБУ провели обшуки в Одеській митниці у зв'язку з підозрою в організації масштабної корупційної схеми при розмитненні товарів із боку керівництва митниці.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, у схемі були задіяні начальники відділів митного оформлення постів «Одеса» і «Чорноморськ».

«Перший із них вимагав 100 доларів США з кожного контейнера за постачання вантажів на внутрішню митницю без додаткових заходів контролю. У разі згоди компанія-імпортер вносилася до списку і надалі її контейнери за обумовлену плату безперешкодно проходили митний контроль. Надалі вже чиновник поста «Чорноморськ» створював комерсантам штучні перешкоди при розмитненні товарів через затягування їх оформлення. Для розблокування процесу начальник відділу пропонував імпортерам допомогу в заниженні вартості задекларованих вантажів. За цю «послугу» він вимагав 50-60% різниці між реальною ціною і протиправно відображеної в митних документах», – повідомили в СБУ.

Відзначається, що вартість «платежу» становила від 200 до 4 тисяч доларів. При цьому частина грошей передавалася безпосередньо керівництву Одеської митниці.

«У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували отримання учасниками схеми 800 доларів. Правоохоронці затримали начальника відділу митного поста «Чорноморськ» згідно із ст. 208 Кримінального кодексу України після отримання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 1,3 тисячі доларів», – йдеться в повідомленні.

Зараз тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру учасникам схеми та обрання запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України проводить слідчі дії щодо керівництва Одеської митниці у справі про корупцію.

Також у СБУ назвали причину обшуків у Верланова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: