Соціологи з'ясували, скільки українців вважають себе здоровими

Читать на русском

Майже половина опитаних українців оцінюють своє здоров'я як хороше або дуже хороше. І лише 13% - як дуже погане.

Кожен другий українець вважає стан свого здоров'я хорошим або дуже хорошим.

Такими є результати опитування соціологів КМІС.

Майже 70% українців вважають карантин ефективним – опитування70 відсотків українців вважають карантин ефективним, чверть – дотримуються протилежної думки - опитування.

Так, в квітні 2020 року 49% опитаних українців оцінили своє здоров'я як хороше або дуже хороше, 38% - як посереднє (ні хороше, ні погане) або не змогли визначити, а 13% - як погане або дуже погане.

Опитування показало, що серед молоді віком від 18 до 29 років здоровими вважають себе 82%, в групі молодшого середнього віку 30-39 років - 67%, старшого середнього віку 40-49 років - 53%, в групі 50-59 років - 39% , серед опитаних 60-69 років - 26%, серед старших 70 років до здорових відносять себе 12%.   У містах здоровими вважають себе 50% опитаних у порівнянні з 46% в селах. Це пояснюється кращими умовами праці та рівнем добробуту, який вищий в містах.

Як відзначили соціологи, протягом останніх кількох років самооцінка здоров'я українцями поступово підвищується: якщо в 2013-2015 роках близько 40% українців вважали себе здоровими, то починаючи з 2016 року цей показник зростав, і зараз досяг майже 50%.

КМІС провів опитування з 22 по 25 квітня методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки телефонних номерів.

Нагадаємо, раніше соціологи з'ясували, скільки українці витрачають на їжу під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: