Карантин призведе до зростання народжуваності в Україні – соціолог

Читать на русском
Карантин в Україні, запроваджений через загрозу поширення коронавірусу, через деякий час приведе до зростання народжуваності.
Елла Лібанова

Карантин в Україні, запроваджений через загрозу поширення коронавірусу, через деякий час приведе до зростання народжуваності.

Про це заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук (НАН) Елла Лібанова в інтерв'ю «РБК-Україна».

Вихід з карантину: коли закінчиться навчальний рік у школах та чи будуть останні дзвоники й випускніКожна школа самостійно визначатиме, коли завершити навчальний рік, але табелі з оцінками мають будуть готові до 15 червня.

Також вона сподівається, що серйозного впливу на смертність, зниження тривалості життя, не буде.

«Що стосується народжуваності - розраховую на її деяке зростання за природний час. Люди вдома, і якщо це молода сім'я, то більше шансів на те, що вони народять дитину. Щодо розлучень - у нас є інформація тільки з Китаю, з європейських країн поки що немає», - зазначила вона.

Лібанова додала, що в Китаї, дійсно, збільшився рівень розлучень, а в Україні зросла кількість звернень з приводу домашнього насильства, що було очікувано.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 30 квітня в Україні 10406 ​​лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Також відзначимо, в світі від коронавірусу вилікувалося більше мільйона осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: