Зеленський доручив головам ОДА вирішити питання з доплатами медикам

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський доручив голові МОЗ Максиму Степанову обговорити з головами всіх ОДА доплати медикам і вирішити проблемні питання найближчими днями.

Президент Володимир Зеленський доручив голові МОЗ Максиму Степанову обговорити з головами всіх ОДА доплати медикам і вирішити проблемні питання найближчими днями.

Про це йдеться в Офісі президента.

Глава держави провів електронну нараду з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, головами ОДА, головою МОЗ і першим заступником керівника Офісу Президента Сергієм Трофімовим.

«Президент України доручив міністру охорони здоров'я поспілкуватися з усіма обласними державними адміністраціями щодо перешкод, які заважають їм здійснити доплати, і вирішити ці проблеми вже найближчими днями», - йдеться в повідомленні.

Другий етап медреформи: чому під загрозою зриву та хто чинить опірПрезидент Володимир Зеленський заявив, що не може допустити другий етап медичної реформи в її нинішньому вигляді.

На нараді обговорювалося питання юридичної колізії щодо виплати надбавок за березень. Багато регіонів керувалися наказом Міністерства соціальної політики з 2003 року, згідно з яким надбавки нараховувалися за погодинну роботу. Виплати ж за квітень здійснюються за іншою формулою - через підписані договори з Національною службою здоров'я.

Відзначається, що для цього екстрена медична допомога, опорні лікарні, стаціонарні установи, що допомагають боротися з COVID-19 і мобільні бригади, які виїжджають до пацієнтів, повинні укласти договори з НСЗУ.

«Відсоток укладених договорів за всіма чотирма категоріями зараз невисокий. А без цього оплатити обіцяні до 300 відсотків надбавки не вийде. Хоча лікарі на передовій їх заслужили як ніколи», - підкреслив Зеленський.

Раніше в Дніпрі заявили, що потрійні доплати отримали всі медики в регіоні.

Також нагадаємо, в Україні підхопили коронавірус вже майже 3 тисячі медиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: