Скасування «соєвих правок»: законопроект про відшкодування ПДВ аграріям чекає підпису президента

Читать на русском
Ухвалений Радою в лютому законопроект про відшкодування ПДВ малим та середнім виробникам сої досі чекає на візу Володимира Зеленського.

Законопроект про скасування так званих «соєвих правок» вже три місяці чекає на підпис президента України, хоча Володимир Зеленський обіцяв за можливості допомогти аграріям ще до нового року.

Таку обіцянку Зеленський дав 18 грудня 2019 року під час зустрічі з аграріями, які поскаржилися, що у 2017 році Верховна рада скасувала повернення НДС виробникам сої та ріпаку. За словами аграріїв, це призвело до того, що продавати та експортувати сою можуть тільки великі трейдери, а малий та середній виробник не може собі цього дозволити через збитки.

«Треба скасувати цю правку та й усе. Але треба проаналізувати, тому що, може, там було ще багато інших правок. Зрозуміло, монополісти хотіли все забрати й керувати ринком. Ну це ми зробимо. Добре», – сказав Зеленський, додавши, що спробує допомогти аграріям ще до нового року.

Законопроект N 1210 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві був ухвалений парламентом 16 січня 2020 року.

До 10 лютого законопроект очікував підпису голови Верховної ради, після чого був переданий на підпис президенту 11 лютого 2020 року.

За Конституцією президент має підписати ухвалений парламентом законопроект протягом 15 днів після отримання законопроекту на підпис або повернути до Верховної ради для повторного розгляду (ст. 94 Основного закону). Але минуло вже три місяці, а законопроект про скасування «соєвих правок» чекає візи Володимира Зеленського.

Раніше «Слово і діло» подивилося, скільки законопроектів не підписав президент Володимир Зеленський.

Також ми досліджували, як Зеленський реагує на електронні петиції українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: