Мер Харкова хоче запустити метро з 12 травня – ЗМІ

Читать на русском
Мер Харкова Геннадій Кернес вважає за необхідне з 12 травня відновити роботу метрополітену.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес вважає за необхідне відновити роботу метро в місті вже з 12 травня.

Про це Кернес повідомив в коментарі «Страна.ua».

За яких умов можуть запустити метро, та чи подорожчає проїзд після карантину?Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що в Україні можуть відновити роботу громадського транспорту, в тому числі й метро, у другій половині травня в разі стабілізації ситуації з коронавірусом.

На думку мера Харкова, метро не є осередком коронавірусної інфекції.

«12 травня ми хочемо запускати метро в Харкові. У жодній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. У Кабміні цього не розуміють. Вони вважають, що це розсадник коронавірусу. Але це не так, тому що в підземці працюють потужні витяжки. Ми готові пускати в вагони лімітовану кількість осіб, щоб не було тисняви. До того ж, це зручний вид транспорту і найдоступніший. Метро має їздити. У всьому іншому будемо синхронізуватися з наказами уряду», - повідомив Кернес.

Міський голова Харкова вважає, що уряд «діє нерозумно по відношенню до критичної інфраструктури міст».

«Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто в цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки - сотні мільйонів. Це величезний інфраструктурний об'єкт, який не можна зупиняти, поїзди повинні їздити, інакше вони простоюють і іржавіють», - заявив Кернес і додав, що додзвонитися прем'єр-міністру Денису Шмигалю йому не вдалося.

Нагадаємо, метро в Харкові (як і в Києві і Дніпрі) не працює з 17 березня через карантин, запроваджений в умовах пандемії.

Голова Кабміну Денис Шмигаль заявив, що відкрити метро в Україні зможуть тільки на третьому етапі виходу з карантину - для деяких категорій громадян, а для всіх інших - на четвертому.

Як відомо, карантин в Україні продовжили до 22 травня, але з 11 травня дозволили послабити обмеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: