У ВООЗ відреагували на версію США про штучне походження COVID-19

Читать на русском
У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали заяви США про штучне походження COVID-19 спекуляціями.

У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали заяви США про штучне походження COVID-19 спекуляціями.

Таку думку висловив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан.

За словами Райана, ніякої інформації про походження вірусу ВООЗ від американської сторони не отримувала. Такі дані дуже важливі для громадської охорони здоров'я і майбутнього контролю коронавірусу, впевнений чиновник.

«Так що якщо такі дані і докази існують, то уряд США буде вирішувати, чи ділитися ними і коли це зробити. Але ВООЗ складно в даному випадку працювати в інформаційному вакуумі», - заявив він.

Про версії тваринного походження вірусу свідчать експерти, на яких посилається глава підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове. За її словами, дуже важливо дізнатися проміжну ланку.

«Згідно з усіма свідченнями, які ми бачили, виходячи з усіх послідовностей, які є, я вважаю, це понад 15 тис. генетичних послідовностей, цей вірус природного походження. І нам треба знайти проміжну ланку, і ми підтримуємо в цьому наших колег в Китаї», - зазначила Керкхове.

Згідно генетичної послідовності COVID-19, а також інших коронавірусів, вони всі походять від кажанів, сказала експерт. Також представник ВООЗ нагадала, що проміжною ланкою для близькосхідного респіраторного синдрому стали верблюди.

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив про наявність значної кількості доказів того, що коронавірус почав поширюватися з лабораторії в китайському місті Ухань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: