Коронавірус поширився з китайської лабораторії - Помпео

Читать на русском
За словами Помпео, американська влада маює серйозні докази того, що спалах коронавірусу почався саме з лабораторії в Ухані.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив про наявність значної кількості доказів того, що коронавірус почав поширюватися з лабораторії в китайському місті Ухань.

Про це повідомляє телеканал ABC.

За словами Помпео, американська влада має серйозні докази того, що спалах коронавірусу почався саме з лабораторії в Ухані.

«Ми з самого початку говорили, що це вірус, який з'явився в китайському місті Ухань. Китай і раніше заражав світ, у них і раніше були лабораторії, які не відповідають стандартам. Це не перший раз, коли світ зазнав впливу вірусу, що з'явився через помилку в китайській лабораторії», - заявив він.

Голова американського Держдепу додав, що зараз розвідка збирає всю інформацію щодо поширення коронавірусу.

«Розвідувальне співтовариство як і раніше працює. Розвідка має продовжувати проводити перевірки, щоб ми були впевнені. Я можу заявити, що ми маємо значний обсяг доказів того, що це з'явилося з лабораторії в Ухані», - підкреслив Помпео.

При цьому на питання про те, чи міг вірус бути штучно створеним, Помпео відповів, що зараз експерти говорять про його не природне походження.

«Очевидно, кращі експерти поки вважають, що він був створений людиною. У мене немає причин не вірити цьому на даному етапі», - пояснив він.

Раніше Помпео висловив підтримку Італії у зв'язку з коронавірусом.

Також нагадаємо, НАТО готується до другої хвилі коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: