У «Слузі народу» розповіли про змішаний тип освіти в школах

Читать на русском
У вересні школярі будуть місяць наздоганяти програму, яку пропустили під час карантину наприкінці навчального року.

У вересні школярі будуть місяць наздоганяти програму, яку пропустили під час карантину наприкінці навчального року та можуть перейти до змішаного типу навчання.

Про це заявив голова комітету Верховної ради України з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак, передає пресслужба фракції «Слуга народу».

За його словами, відеоуроки по телевізору щодня дивляться мільйони дітей.

«Згодом такі ж проєкти почали робити деякі інші країни. Ця ідея своєчасна та необхідна, а тому успішна... Однак ми не можемо бути впевненими, що всі діти на 100% скористаються нашою допомогою. Тому перший місяць навчання буде для всіх коригувальним. Тобто ми будемо повторювати все, чого мали навчитися за час карантину», – зазначив Бабак.

При цьому він додав, що з нового навчального року школи можуть перейти до змішаного типу освіти: коли частина навчального процесу відбуватиметься в онлайн-режимі.

«По-перше, ми плануємо розвивати онлайн-школу й надалі. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі», – зазначив голова Комітету.

Він також додав, що уряд створює інклюзивну онлайн-школу.

«Всі діти незалежно від можливостей повинні мати рівний доступ до знань. Саме тому ми вже додаємо до відеоуроків титрування для дітей з порушенням слуху та сурдопереклад. Також почали робити уроки для дітей з порушенням зору», – зазначив Бабак.

Ще одним нововведенням з нового навчального року, за його словами, стануть електронні щоденники.

«Паперова звітність як рудимент старої системи повинна зникнути і в такий спосіб значно полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини та вчасно зреагувати, якщо потрібна допомога в навчанні», – додав Бабак.

Раніше в Україні за підтримки Міносвіти розробили дистанційні уроки з біології про COVID-19 для учнів 6-10 класів.

Також нагадаємо, у МОН повідомили, що в Україні дистанційні заняття триватимуть до 31 травня, а до 1 липня навчальний рік буде завершено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: