У Криму завершили досудове слідство у справі Джемілєва

Читать на русском
В анексованому Криму Слідком РФ  завершив провадження попереднього розслідування у справі стосовно лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

В анексованому Криму Слідком РФ завершив провадження попереднього розслідування у справі стосовно лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це повідомив його адвокат Микола Полозов у Facebook.

«Слідчий комітет Росії в окупованому Криму завершив провадження попереднього розслідування у справі проти Мустафи Джемілєва», - написав він.

Так, за словами Полозова обсяг пред'явленого обвинувачення не змінився:

  • ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації, а саме перетин державного кордону Російської Федерації при в'їзді в Російську Федерацію іноземним громадянином, в'їзд яким до Російської Федерації свідомо для винного не дозволений з підстав, передбачених законодавством Російської Федерації, вчинений групою осіб за попередньою змовою);

  • ст. 224 КК РФ в редакції федерального закону від 07.13.2011 № 420-ФЗ (недбале зберігання вогнепальної зброї, яка створила умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки);

  • ч. 1 ст. 222 КК РФ в редакції федерального закону від 28.12.2010 № 398-ФЗ (незаконне придбання і зберігання боєприпасів).

«За цим звинуваченням захист вказав, що Мустафа Джемілєв не визнає законність і обгрунтованість обвинувачення за жодним з пунктів», - додає він.

Відзначається, що захист приступив до ознайомлення з матеріалами справи в порядку ст. 217 КПК РФ.

Нагадаємо, в Україні розробляють концепцію повернення окупованого Криму під контроль української влади.

Раніше посол України в Німеччині запропонував парі щодо Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: