У Мінекономіки заявили про зниження цін на продукти

Читать на русском
Міністр зазначив, що запаси пшениці в Україні в кінці нинішнього сезону будуть у два рази більшими від рівня минулого року (різниця в 1,5 млн тонн).

Ціни на продукти в Україні почали знижуватися, а дефіциту товарів не спостерігається.

Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко під час брифінгу, повідомляє пресслужба відомства у вівторок, 5 травня.

«У нас продуктового дефіциту немає, за цінами - були коливання в кінці березня, але як тільки ми почали моніторинг (цін - ред.) з 1 квітня, зростання цін по більшості товарних груп не відбувається, навпаки - йде зниження», - повідомив Петрашко, не надавши жодних конкретних прикладів зниження цін на продукти.

Індекс борщу: як змінювалася вартість улюбленої української страви за останні 6 роківЯкщо у 2014 році з продуктів на 30 гривень можна було зварити 5 літрів борщу, то у 2020 році за ті ж гроші вийде тільки 2,2 літри.

Міністр зазначив, що запаси пшениці в Україні в кінці нинішнього сезону будуть у два рази більшими від рівня минулого року (різниця в 1,5 млн тонн).

«Наблизившись до липня, коли у нас буде новий урожай, ми проаналізуємо і ухвалимо рішення, яким чином хочемо збалансувати 2020/2021 МР. Ми дамо комерційне рішення виробникам і трейдерам з продажу і домовимося щодо обсягів продукції», - сказав Петрашко.

Він уточнив, що мета з експорту пшениці з України на цей час досягнута, тоді як питання обсягів поставки кукурудзи залишається відкритим.

«На цей час ми не приймаємо обмежувальних заходів (по кукурудзі - ред.), знаходимося в постійному діалозі з виробниками. Ми моніторимо ситуацію, вона під повним контролем, у нас не буде ні дефіциту хліба, ні кормів для тварин», - запевнив міністр.

Раніше Кабмін ввів державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючі засоби, а також засоби індивідуального захисту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: