Зеленський закликав МОЗ переглянути медреформу

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав МОЗ та головного санітарного лікаря переглянути медичну реформу й виправити помилки в ній.

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови МОЗ, профільного комітету Ради й головного санітарного лікаря щодо медичної реформи в Україні.

Відповідне відеозвернення глави держави оприлюднила пресслужба ОПУ в понеділок, 4 травня.

Медреформа: які медичні послуги будуть безкоштовними і за що доведеться платитиЗ 1 квітня 2020 року держава буде оплачувати лікарням та поліклінікам медпослуги. Ми розібрались, чи залишиться безкоштовною швидка допомога, які консультації лікарів, аналізи та операції будуть доступними, а за що доведеться доплачувати.

За словами Зеленського, до нього масово надходять звернення від лікарів з усіх куточків України, які стосуються старту другого етапу медреформи.

У зв'язку з цим була створена робоча група за участю академіків, професорів і заслужених лікарів України, яка проаналізувала медичну реформу. Виявилося, що в ній є як плюси, так і очевидні мінуси.

«Зокрема, через новий механізм фінансування може бути звільнено близько 50 000 медиків і закрито 332 лікарні. При цьому майже 1000 лікарень отримає набагато менше грошей, ніж торік», – заявив Зеленський.

За словами президента, основне завдання влади на сьогодні – зберегти позитивні моменти й терміново виправити помилки.

«Саме тому я закликаю міністра охорони здоров'я, голову профільного комітету ВР і головного санітарного лікаря України невідкладно запропонувати шляхи вирішення цих питань. Нам потрібно не згортання реформи, а її поліпшення», – підкреслив він.

Послаблення карантину та другий етап медичної реформи: звернення Президента до українцівОфіс Президента України

Нагадаємо, 1 квітня в Україні стартував другий етап медреформи.

За кілька тижнів голова МОЗ Максим Степанов заявив, що під час аудиту медреформи були виявлені тривожні сигнали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: