Аудит другого етапу медреформи показав тривожні сигнали – Степанов

Читать на русском
Голова МОЗ Максим Степанов озвучив перші оцінки другого етапу медреформи, який стартував з 1 квітня.

Під час аудиту медичної системи МОЗ виявило тривожні сигнали другого етапу медичної реформи, який стартував з квітня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 25 квітня.

Медреформа: які медичні послуги будуть безкоштовними і за що доведеться платитиЗ 1 квітня 2020 року держава буде оплачувати лікарням та поліклінікам медпослуги. Ми розібрались, чи залишиться безкоштовною швидка допомога, які консультації лікарів, аналізи та операції будуть доступними, а за що доведеться доплачувати.

За його словами, мова йде про перспективи звільнень медиків і зниження заробітку.

«Наш аудит, який ми почали у зв'язку з запровадженням другого етапу реформи, показує дуже тривожні сигнали. Ми бачимо, що десь планується скорочення медпрацівників до кінця року, десь планується зниження рівня зарплати, десь починають відправляти медпрацівників в неоплачувану відпустку», - повідомив міністр.

За словами Степанова, міністерство хоче побачити реальний стан справ і думку лікарів щодо медреформи. У зв'язку з цим він анонсував візит в три лікарні Київської області.

«Щоб подивитися, що відбувається в лікарнях різного рівня - я їду в Київську область, де відвідаю три лікарні: і в обласні, і в районні, поспілкуватися з пацієнтами і почути їхню думку», - сказав голова МОЗ.

Степанов додав, що медреформу в Україні потрібно закінчити з нескороченим штатом медпрацівників, і не меншими, а набагато більшими зарплатами лікарів.

Нагадаємо, попередник Степанова Ілля Ємець, який керував МОЗ близько місяця, в березні вирішив продовжувати медреформу Уляни Супрун.

При цьому президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна не готова до другого етапу медреформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: