Україна не готова до другого етапу медреформи - Зеленський

Читать на русском
Україна не готова до другого етапу медичної реформи, яка має стартувати з 1 квітня 2020 року.

Україна не готова до другого етапу медичної реформи, яка має стартувати з 1 квітня 2020 року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час позачергового засідання Верховної ради України, трансляцію якого вело «Слово і Діло».

Медреформа: які медичні послуги будуть безкоштовними і за що доведеться платитиЗ 1 квітня 2020 року держава буде оплачувати лікарням та поліклінікам медпослуги. Ми розібрались, чи залишиться безкоштовною швидка допомога, які консультації лікарів, аналізи та операції будуть доступними, а за що доведеться доплачувати.

«Я розумію, що керівництву МОЗ дуже важко працювати з уламками медичної системи, які їм залишилися у спадок, складно підняти на ноги пацієнта, якому довгі роки замість нормального людського лікування давали «пустушки» та чай з ромашкою. І я дійсно дякую пані Скалецькій за те, що залишилася з людьми, з українцями в Нових Санжарах, спасибі їй за сміливість», - зазначив президент.

За його словами, «люди бояться закриття лікарень».

«Є великі питання до тарифів медобладнання і дуже велике питання до кадрів», - заявив Зеленський.

Раніше глава держави Володимир Зеленський затвердив структуру плану оборони України.

Також нагадаємо, з 1 квітня 2020 року в Україні має розпочатися другий етап медичної реформи, який передбачає, що Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі. Йдеться про медичні послуги, які держава гарантує пацієнтові безкоштовно.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, які медпослуги будуть безкоштовними для українців і скільки на це планується виділити грошей з державного та місцевих бюджетів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: