У МОЗ вирішили продовжити медреформу

Читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я ухвалили рішення щодо продовження медичної реформи.

Про це на засіданні Кабміну в середу, 11 березня, заявив голова відомства Ілля Ємець, повідомляє пресслужба МОЗ.

Медреформа: які медичні послуги будуть безкоштовними і за що доведеться платитиЗ 1 квітня 2020 року держава буде оплачувати лікарням та поліклінікам медпослуги. Ми розібрались, чи залишиться безкоштовною швидка допомога, які консультації лікарів, аналізи та операції будуть доступними, а за що доведеться доплачувати.

«Реформа системи охорони здоров'я України не зупиняється, вона триває. Наше завдання – провести такі зміни, від яких виграють всі українці: як пацієнти, так і лікарі. Очевидно, що модернізація має відбуватися на основі вітчизняного досвіду і передових світових практик і щоб нові механізми запрацювали одразу, а українці не страждали від очікування змін», – зазначив Ємець.

За його словами, МОЗ уже проводить підготовку до запровадження другого етапу реформи системи охорони здоров'я.   Нагадаємо, реформа вторинної ланки медичної допомоги має стартувати 1 квітня. На Програму медичних гарантій у 2020 році виділено 72 млрд грн.   Водночас у Верховній раді з'явився проєкт закону про скасування медреформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: