Аваков назвав ресторани і гіпермаркети, які порушили правила карантину

Читать на русском
Порушення карантину в Україні. Голова МВС Арсен Аваков розповів про гіпермаркети і ресторани, щодо яких склали адмінпротоколи.

Поліція під час перевірки в Києві виявили роботу відразу декількох ресторанів в умовах карантину. Також були виявлені порушення закону з боку двох будівельних гіпермаркетів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабміну в понеділок, 4 травня.

За його словами, поліція склала 10 тисяч 330 протоколів щодо порушення карантинних норм.

До ресторану Тищенка нагрянула з перевіркою поліціяРесторан Миколи Тищенка Велюр, який знаходиться в центрі Києва, відвідали співробітники поліції. Вони перевірили - чи закритий заклад на карантин.

«У тому числі, ми провели за останні три дні перевірку 162 супермаркетів, в тому числі «Епіцентр», «Нова лінія» та інші. Зараз є протоколи про порушення. В тому числі, 94 протоколи по супермаркетам, 29 протоколів по «Епіцентру», 140 протоколів по об'єктах харчування», - розповів він.

Він уточнив, що в торгових центрах «Епіцентр» і «Нова лінія» поліція виявила порушення карантину. Зокрема, були випадки торгівлі меблями і предметами електроніки. За словами Авакова, заклади понесуть відповідальність.

Крім того, у Києві під час перевірки виявили відкритими відразу кілька ресторанів.

«У тому числі ресторани в Києві: «Виноградний Хутір», «Моншер», «Велюр», «Фабіус». Всі ці ресторани на наш погляд порушили вимоги карантину», - повідомив міністр.

За словами Авакова, на місцях було складено адміністративні протоколи. Він висловив надію, що суди винесуть рішення щодо штрафыв для даних закладів.

Нагадаємо, ситуацію з рестораном «Велюр», який належить нардепу від «Слуги народу» Миколі Тищенку, планували розглянути на засіданні фракції.

Пр цьому сам Тищенко заявив, що готовий заплатити штраф, відповідно до закону про порушення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: