Степанов вважає ризикованим пом'якшення карантину

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я вважають ризикованим рішення Кабміну щодо пом'якшення карантину, яке було ухвалено на засіданні в понеділок, 4 травня.

У Міністерстві охорони здоров'я вважають ризикованим рішення Кабміну щодо пом'якшення карантину, яке було ухвалено на засіданні в понеділок, 4 травня.

Про це заявив профільним міністр Максим Степанов, пише пресслужба відомства.

За його словами, Україна зараз знаходиться на плато епідемії, і ознак сходження з нього поки що немає.

Послаблення карантину в Черкасах: політична інтуїція чи технологія?Послаблення карантину в Черкасах зумовлено необхідністю місцевої влади реагувати на місцеві настрої.

«За час карантину нам вдалося не звалитися в пік захворюваності, не навантажити нашу медичну систему до рівня, за якого ми б не змогли надавати медичну допомогу людям, які її потребують», - сказав міністр.

Він нагадав про діапазон хворих за добу за останній час - це 400-600 хворих.

«Поки що ми не бачимо зниження захворюваності... На наше переконання, пом'якшення, які ми робимо, ми робимо в досить ризикованому вигляді», - заявив Степанов.

У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я пропонує чітко прописати санітарні норми (дистанція між відвідувачами, дезінфекційні засоби, тощо), яких мають дотримуватися в закладах, і жорстко їх контролювати.

Друга пропозиція Степанова стосується критеріїв адаптивного карантину.

«Наприклад, у нас є деякі області - та ж Чернівецька область або Івано-Франківська - де дуже високий рівень захворюваності та велику кількість хворих реєструють щодня. Звичайно, ми не можемо собі дозволити відкриття таке ж, як це відбувається в інших областях. Ми вважаємо, що потрібно вводити механізм адаптивного карантину: якщо десь ми відкриваємо велику палітру засобів торгівлі, то десь має бути менше», - сказав міністр.

Він додав, що МОЗ має намір стежити за ситуацією, і якщо буде негативна тенденція, карантин посилюватимуть.

Раніше повідомлялося, що в Україні карантин через коронавірус буде продовжений до 22 травня. При цьому багато обмежень будуть ослаблені.

Також нагадаємо, Кабмін дозволив лікарям повернутися до планових операцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: