Кабмін дозволив лікарям повернутися до планових операцій

Читать на русском
Кабмін має намір вже з завтрашнього дня дозволити планові госпіталізації та операції, які були відкладені через коронавірус.

В Україні з 5 травня дозволять проведення планових госпіталізацій і операцій, заборонених на час карантину через коронавірус.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в понеділок, 4 травня.

Він зазначив, що карантин в Україні вже триває близько 50 днів, і є необхідність в проведенні планових операцій. У тому числі за життєвими показниками.

В Україні на коронавірус захворіла 12 331 людинаВ Україні на ранок понеділка, 4 квітня, коронавірус виявили у 12 331 людини, з них 303 померли.

«Сьогодні під час урядової наради мною було ініційовано проведення позачергового засідання уряду. Як ви знаєте, на час карантину були заборонені планові операції. У тому числі госпіталізації. Таким чином, було прийнято постанову уряду, яка вносить зміни в 211 постанову. Уже відразу після опублікування, думаю вже завтра, у нас в країні буде розв'язано проведення планових операцій, планових госпіталізацій виключно за життєвими показниками. Тобто, якщо проведення цих операції необхідно людині, для зниження ризику життю і здоров'ю людини», - повідомив Степанов.

Він додав, що перед операцією пацієнту буде необхідно пройти ПЛР-тест на COVID-19.

Нагадаємо, в середині березня МОЗ рекомендував всім лікарям скасувати на період карантину проведення планових операцій.

Як відомо, пом'якшити карантин в Україні планують після 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: