Болгарія готується до послаблення карантину

Читать на русском
Болгарія має намір наступного тижня послабити карантинні обмеження, скасувавши заборону на виїзд за межі своїх місцевих громад.

Болгарія має намір наступного тижня послабити карантинні обмеження, скасувавши заборону на виїзд за межі своїх місцевих громад.

Про це заявив прем'єр-міністр Бойко Борисов, повідомляє Reuters.

За словами Борисова, контрольно-пропускні пункти, які контролюють міжміські поїздки, найімовірніше, будуть зняті в середу, коли в Болгарії відзначається День Святого Георгія.

«Я дійсно сподіваюся на дисципліну. Ми повинні звикнути жити із цим вірусом, він не закінчиться через рік чи два», - сказав він.

Найближчими днями будуть зняті й інші обмеження. Бари і ресторани відновлять роботу після перевірок регіональними інспекціями охорони здоров'я й агентством із безпеки харчових продуктів. Спортсменам буде дозволено проводити індивідуальні тренування.

«Індивідуальні заняття спортом на відкритому повітрі дозволені із завтрашнього дня, але не змагання. Також будуть відкриті басейни з дотриманням усіх заходів безпеки: дезінфікуючі засоби в роздягальнях, (дотримання) безпечної відстані», - сказав Борисов.

Нагадаємо, з 17 квітня для протидії поширення коронавірусу влада Болгарії запровадила карантинні обмеження в столиці Софії.

Як відомо, Болгарія оголосила надзвичайний стан через коронавірус 13 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: