Карантин в Україні продовжать до 22 травня, але послаблять обмеження – Шмигаль

Читать на русском
Карантин в Україні продовжать до 22 травня. Однак після 11 травня Кабмін зніме ряд обмежень, які передбачає карантинний режим.

В Україні карантин через коронавірус буде продовжений до 22 травня. При цьому багато обмежень будуть ослаблені.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в понеділок, 4 травня.

Вихід із карантину з 11 травня: варто почекати чи діяти зараз?Кабінет міністрів представив план виходу України з карантину. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, його реалізація може початися вже з 11 травня. Однак умовою для цього є сприятлива епідемічна ситуація в країні.

Він нагадав, що ВООЗ продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації через пандемію.

«Важливо правильно завершувати процес карантину. Зараз бачимо, що ВООЗ продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації. Тому для нас пом'якшення карантину так само не означає його зняття. Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будемо дивитися, як буде рухатися пандемія в світі», – заявив Шмигаль.

Як відомо, сьогодні проходить позачергове засідання Кабміну, на якому уряд опрацює і затвердить повний список об'єктів, які відкриють після 11 травня у рамках пом'якшення карантину. Зокрема, мова йде про парки, сквери, музеї, салони краси, непродовольчі магазини. Також будуть відкриті літні майданчики кафе і ресторанів.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 11 травня.

Днями голова МОЗ Максим Степанов заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє почати пом'якшення карантину після 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: