Трамп визначився з кандидатурою на посаду посла в Україні

Читать на русском
Новий посол США в Україні. Дональд Трамп визначився з кандидатурою і запропонував на цю посаду генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона.

Президент США Дональд Трамп вніс кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду надзвичайного і повноважного посла США в Україні.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому.

Трамп призупинив імміграцію в СШАГрін-карти в США. Трамп підписав указ про тимчасове припинення імміграції на тлі економічних наслідків пандемії коронавірусу.

«Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні», - сказано в повідомленні.

Зараз Дейтон обіймає посаду директора Центру ім. Джорджа Маршалла в Німеччині. Він також одночасно є старшим радником з питань оборони Сполучених Штатів в Україні.

Раніше Дейтон займав ряд важливих державних посад, в тому числі - військового аташе США в Росії. Дейтон також був координатором процесу ізраїльсько-палестинського врегулювання.

Кейт Дейтон навчався в Російському інституті армії США в Гарміші, Німеччина. Він має ступінь бакалавра історії в коледжі Вільяма і Мері, ступінь магістра історії в Кембріджському університеті і ступінь магістра міжнародних відносин в Університеті Південної Каліфорнії.

Дейтон стане послом США в Україні, якщо його кандидатуру підтримає Сенат США.

Нагадаємо, раніше послом США в Україні була Марі Йованович. Однак в травні 2019 року вона покинула пост і повернулася до Вашингтона на особисту вимогу Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: