Трамп призупинив імміграцію в США

Читать на русском
Грін-карти в США. Трамп підписав указ про тимчасове припинення імміграції на тлі економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про тимчасове припинення імміграції на тлі економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Про це глава держави повідомив під час пресконференції, трансляція якої була на сайті Білого дому.

Сполучені Штати роз’єднаної Америки: репортаж про боротьбу США з коронавірусомЗдавалося б, перша армія та економіка світу, чи не найбільш розвинена медицина – проте кожен четвертий, хто захворів на коронавірус у світі, мешкає саме у США.

Рішення про тимчасове припинення імміграції дозволить гарантувати, що безробітні громадяни Сполучених Штатів будуть «першими в черзі» на отримання роботи під час відновлення американської економіки, заявив Трамп.

Крім того, американський лідер наголосив на важливості збереження ресурсів охорони здоров'я для громадян країни.

Призупинення імміграції в США зачепить сотні тисяч власників віз і потенційних одержувачів посвідки на проживання (грін-карт), які планують і готуються приїхати в США в будь-який час. Більшість з них – члени сімей американців.

Торік Держдепартамент видав близько 460 тис. імміграційні віз, а Служба громадянства та імміграції схвалила близько 580 тис. заяв від іноземців про надання дозволу на проживання, свідчать статистичні дані.

Нагадаємо, у США кількість заражених коронавірусною інфекцією перевищила 800 тис. осіб.

16 квітня президент США Дональд Трамп заявив, що країна пройшла пік епідемії. У зв'язку з цим найближчим часом 29 штатів почнуть знімати обмеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: