Мер Черкас став жертвою пранку – ОПУ

Читать на русском

В Офісі президента України заперечують, що перший заступник голови ОПУ Сергій Трофімов спілкувався з мером Черкас Анатолієм Бондаренком за допомогою смс.

В Офісі президента України заперечують, що перший заступник голови ОПУ Сергій Трофімов спілкувався з мером Черкас Анатолієм Бондаренком з питання дострокового послаблення карантину в місті.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ОПУ в Facebook 2 травня.

Зеленський відреагував на пом'якшення карантину в ЧеркасахПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на рішення мера Черкас щодо ослаблення карантинних обмежень раніше 11 травня.

«Перший заступник керівника Офісу Президента України не спілкувався з мером Черкас за допомогою смс-повідомлень. Очевидно, мер став жертвою банального пранку і зробив з цього поспішні політичні висновки», - заявили в ОПУ.

При цьому у відомстві додали, що цей факт ніяк не вплине на ситуацію щодо дій мера Черкас щодо карантину.

«Однак цей факт ніяк не вплине на хід подій - саме дії міського голови і міськвиконкому, а не їх висловлювання, повинні отримати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади і місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше мер Черкас опублікував на своїй сторінці в Facebook нібито переписку з першим заступником голови ОПУ Сергієм Трофімовим.

Раніше в Черкасах вирішили достроково послабити карантин з 1 травня. У відповідь на порушення закону поліція відкрила кримінальне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: