Мер Черкас відповів на погрози Авакова чеерез послаблення карантину

Читать на русском
Мер Черкас Анатолій Бондаренко прокоментував загрози голови МВС Арсена Авакова і відкриття справи в зв'язку з послабленням карантинних заходів в місті.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко прокоментував загрози голови МВС Арсена Авакова і відкриття справи в зв'язку з послабленням карантинних заходів в місті.

У п'ятницю, 1 травня, він записав у Facebook відеозвернення.

Напередодні влада міста вирішила дозволити роботу низці закладів, відвідування зелених зон і парків, а також відновити пасажирські перевезення.

«Пане голово міста Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!» - прокоментував ситуацію Аваков.

«Черкаський виконавчий комітет ухвалив рішення, яким дозволив будівельним магазинам, установам побутового обслуговування населення працювати. Це рішення викликало бурхливу реакцію, починаючи від правоохоронних органів, закінчуючи СБУ, зрозуміло, що з Києва дзвонили... Мене, мера, ніякими кримінальними справами... не залякати. У тому числі від вищих посадових осіб нашої країни», - сказав Бондаренко.

«У місті Черкаси є безліч справ, які не розкриті. Починаючи від вбивств, закінчуючи на рік понад 200 заволодінь транспортними засобами. Потрібно розслідувати ці справи, а не рішення, яке ухвалив Черкаський виконавчий комітет», - підкреслив він.

За словами мера, в Черкасах таким рішенням відновили «соціальну справедливість».

«На мою думку, нічим не відрізняється великою будівельний гіпермаркет від маленького магазину будівельних товарів», - сказав Бондаренко.

Він уточнив, що громадянин України має право відвідувати всі магазини з дотриманням карантинних заходів.

Раніше поліція і МОЗ відреагували на дострокове ослаблення карантину в Черкасах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: