Поліція і МОЗ відреагували на дострокове послаблення карантину в Черкасах

Читать на русском
Ослаблення карантину в Черкасах з 1 травня прокоментували в МОЗ. А поліція відкрила кримінальне провадження і пообіцяла перевірки і штрафи.

Поліція відкрила кримінальне провадження через рішення місцевої влади з 1 травня послабити карантин в Черкасах. А в МОЗ заявили, що такі вчинки можуть призвести до катастрофічних наслідків.

Як повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області, прийнявши рішення послабити карантин, незважаючи на заборону Кабміну, міська влада в Черкасах вийшла за рамки своїх повноважень.

«Травневі» на карантині: чи можуть оштрафувати за виїзд на природуЗа даними пресслужби Державної судової адміністрації, всього правоохоронці передали до судів 4581 адмінпротокол щодо порушення карантинних обмежень.

Зокрема, прийняте рішення виконкому суперечить постанові Кабміну №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2».

«Таким чином, керівництво міської ради зухвало ігнорує вимоги уряду України і свідомо в період пандемії наражає на небезпеку городян і жителів області. І це при тому, що в Черкаській області зафіксовано 296 випадків захворювання на коронавірус», - йдеться в повідомленні.

Інформацію про це внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України. При цьому в поліції Черкас анонсували перевірки і штрафи для малого і середнього бізнесу.

Ситуацію послабленням карантину також прокоментував голова МОЗ Максим Степанов.

«Те, що вчора відбулося в Черкасах. Я маю на увазі рішення міської влади відкрити багато магазинів, торгові центри, все це може привести до катастрофічних наслідків. Діям міської влади буде дана оцінка, в тому числі правоохоронних органів», - заявив він.

Нагадаємо, влада Черкас вирішили послабити карантин в місті, дозволивши з 1 травня роботу більшості магазинів, а також відвідування зелених зон і парків.

Зазначимо, таке ж рішення щодо карантину було прийнято і в Дніпрі.

В МОЗ заявили, що послаблення карантину готують тільки після 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: