Ляшко розповів, скільки українців підключені до апаратів ШВЛ

Читать на русском
В Україні зайнято 58 ліжок інтенсивної терапії з апаратами ШВЛ. Всього таких місць в лікарнях підготували понад двух тисяч.

В Україні на сьогоднішній день 58 пацієнтів проходять інтенсивну терапію за допомогою апаратів ШВЛ.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головного санітарного лікаря України Віктор Ляшко під час погоджувальної ради депутатських фракцій, у четвер, 30 квітня.

Шмигаль анонсував «адаптивний» карантин в Україні після 11 травняНаціональний карантин в Україні може замінити адаптивний карантин. Обмеження будуть діяти в окремих регіонах - де є спалахи коронавірусу.

Він підкреслив, що на випадок масового захворювання на коронавірус було підготовлено понад 2 тисячі лікарняних ліжок з апаратами ШВЛ, проте зараз зайняті тільки трохи більше півсотні.

«Карантин - працює, незважаючи ні на чиї слова. Сьогодні з 2133 ліжок інтенсивної терапії, забезпечених киснем і апаратами штучної вентиляції легенів, зайнято 58», - сказав Ляшко.

Раніше Ляшко анонсував масове тестування на антитіла до коронавірусу.

Нагадаємо, премьер-міністр Денис Шмыгаль прогнозував, що в Україні в процесі виходу з карантину можна буде пропустити кілька етапів, які раніше озвучив Кабмін. Однак для цього кількість хворих на COVID-19 має піти на спад.

На ранок 30 квітня в Україні зафіксували 10 406 випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: