ВР ухвалила за основу закон про продовження податкових пільг для медиків

Читать на русском
ВР ухвалила за основу проект закону №3329-д про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби.

Парламент на позачерговому засіданні у четвер, 30 квітня, ухвалив за основу проект закону №3329-д про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби.

Відповідне рішення підтримали 336 народних депутатів.

Проектом №3329-д передбачається тимчасово до 30 червня 2020 року не оподатковувати доходи у вигляді заробітної плати нараховані (виплачені) медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я державної та/або комунальної власності, які пов’язані з ліквідацією та лікуванням COVID-19.

Цей перелік медпрацівників визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я.

Також документ передбачає:

  • продовжити строк не нарахування пені по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19);

  • продовжити звільнення від сплати ЄСВ за себе фізичними особами – підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.

Також парламентарі скоротили наполовину строки підготовки законопроекту до другого читання.

Раінше комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує парламенту звільнити від оподаткування зарплати медиків, які борються з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, у березні набув чинності закон, що дозволяє ФОП 2 місяці не платити єдиний соцвнесок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: