Рада схвалила законопроект про єдиний податковий рахунок

Читать на русском
ВР ухвалила в цілому законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ВР на позачерговому засіданні ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 1049 з пропозиціями президента Зеленського.

Відповідне рішення підтримали 279 народних депутатів.

Так, у пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його основною метою є ефективне функціонування єдиного рахунку та встановлення заборони щодо звернення стягнення та накладення арешту на кошти на такому єдиному рахунку платників податків. Президент України ветував цей законопроект, зазначивши, що документом фактично запроваджувалося державне регулювання порядку визначення суб’єктами господарювання, що здійснюють виробництво, імпорт та оптову торгівлю тютюновими виробами, цін, за якими мають реалізовуватися такі вироби суб’єктам господарювання, що отримали ліцензію на оптову торгівлю тютюновими виробами та роздрібну торгівлю. За словами президента, так обмежуються права зазначених суб’єктів господарювання на встановлення вільної ціни при реалізації ними тютюнових виробів. Цей пункт закону пропонується виключити.

Окрім того, пропонується використовувати термін «податковий орган» замість «орган доходів і зборів».

Нагадаємо, Рада 4 жовтня ухвалила в цілому законопроекти 1049 і 1051 щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Потім президент Зеленський ветував ухвалений раніше Верховною Радою закон про впровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (законопроект № 1049).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: