У Києві забруднення повітря знову перевищило норму

Читать на русском
У Києві з 21 до 27 квітня вміст токсичних речовин у повітрі значно перевищив норму. Про це повідомляє пресслужба Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

У Києві з 21 до 27 квітня вміст токсичних речовин у повітрі значно перевищив норму.

Про це повідомляє пресслужба Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського в середу, 29 квітня.

Забруднення повітря в Києві: дані за останні дніЗабруднення повітря в Києві спостерігається останніми днями. Столиця України зараз серед лідерів світового антирейтингу.

У столиці були перевищені середньодобові гранично допустимі концентрації:

  • пилу - в 1,3-2,1 рази на проспекті Перемоги, вулицях Олександра Довженка, Каунаській, на Бессарабській і Деміївської площах, Оболонському проспекті;
  • діоксиду сірки - в 2,5-2,9 рази на проспекті Перемоги, вулицях Олександра Довженка, інженера Бородіна, площах Деміївській, Бессарабській; в 1,9-2,4 рази - на всіх постах міста, виключаючи проспект Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії);
  • оксиду вуглецю - в 1,1 рази на проспекті Перемоги;
  • діоксиду азоту - в 11 разів на вулиці інженера Бородіна; в 9,2-9,7 рази - на Деміївській площі, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській; в 5,0-6,5 раз на Бессарабській площі та Оболонському проспекті; в 3,7-4,9 разів - на всіх постах міста, за винятком проспекту Науки;
  • формальдегіду - в 3,0-3,5 рази на вулицях Олександра Довженка, Попудренка, Бессарабській площі та проспекті Перемоги; в 1,7-2,9 рази - на інших постах міста.

Метеорологи зазначають, що порівняно з попереднім тижнем вміст діоксиду азоту в повітрі міста підвищився, а вміст пилу значно знизився після пилової бурі 16 квітня.

Протягом тижня спостерігалося поступове зниження концентрацій всіх домішок у повітрі міста.

Очікується, що циклонний характер погоди не сприятиме накопиченню шкідливих домішок в атмосфері, підсумували в обсерваторії.

Раніше після періоду смогу в Києві Укргідрометцентр заявив, що повітря в Києві повернулося до норми. Рівень радіації в нормі, дим від пожеж у Чорнобилі розсіявся.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: