Українці можуть оформити допомогу з безробіття на порталі «Дія»

Читать на русском
Оформити допомогу з безробіття в Україні. На онлайн-порталі Дія з'явилася послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги з безробіття.

Кабмін своєю постановою 24 квітня затвердив реалізацію експериментального проекту по реєстрації безробітних і призначенням виплати допомоги з безробіття в електронній формі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Згідно з повідомленням, на онлайн-порталі «Дія» з'явилася нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги з безробіття.

Для отримання послуги необхідно:

  • авторизуватися в кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID або Mobile ID;

  • заповнити одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка);

  • отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги з безробіття, або повідомлення про необхідність доопрацювання, або аргументовану відмову.

На період карантину статус і призначення допомоги з безробіття присвоюється з першого дня після подання заяви, нагадали у відомстві.

Нагадаємо, в Україні на час карантину мінімальний розмір допомоги з безробіття підвищили з 650 грн до 1 тис. грн.

«Слово і діло» підготувало інструкцію для безробітних під час карантину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: