«Справа Поворозника»: пособника відправили під домашній арешт

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив у задоволенні клопотання слідчого поліції про взяття під варту підозрюваного у пособництві.
Микола Поворозник

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт невідомого, якого Національна поліція України підозрює нібито у пособництві в одержанні неправомірної вигоди першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником.

Таке рішення 16 квітня ухвалив Печерський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Слідство встановило, що до представника ТОВ «Еф Ай Ем Офіс Центр-3» звернувся підозрюваний пособник, якого він знав раніше. Той запропонував представнику ТОВ «Еф Ай Ем Офіс Центр-3» з пропозицією вирішити питання отримання його компанією з департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу КМДА погодження на проектування об'єкта будівництва адміністративно-офісних будівель за відповідну грошову винагороду.

Як вказує слідчий, цей пособник під час неодноразових зустрічей з представником ТОВ «Еф Ай Ем Офіс Центр-3» зазначав, що вирішити вказане питання законним шляхом не можливо через налагоджені протягом останніх років і наразі функціонуючі корупційні механізми у сфері будівництва в Київському регіоні.

Також він зазначав, що це проблемне питання, за його посередництва, може вирішити невстановлена досудовим розслідуванням службова особа КМДА, за певну грошову винагороду. До того ж, пособник зауважив, що останній є його давнім знайомим та партнером у вирішенні питань, пов'язаних із будівництвом на території Києва. У клопотанні слідчий допускає, що йдеться саме про першого заступника голови КМДА Поворозника.

Тому, на думку слідства, пособник продовжуючи свої злочинні дії, 14 квітня в автомобілі Volkswagen Passat одержав від представника ТОВ «Еф Ай Ем Офіс Центр-3» 60 тисяч доларів. Після одержання його затримали.

Слідчий просив суд взяти пособника під варту, вказуючи на обґрунтованість підозри. Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні і відправив підозрюваного під домашній арешт. Суд встановив, що пособник має низку захворювань.

Нагадаємо, 14 квітня в ЗМІ з'явилася інформація, що Поворозника нібито спіймали на хабарі в 60 тисяч доларів. Повідомлялося, що чиновник через посередника вимагав 125 тис. доларів за узгодження містобудівних умов. Того ж дня спецслужба затримала підозрюваного пособника.

Сам Поворозник пізніше заявив, що інформація в ЗМІ про його затримання на хабарі - неправдива. За його словами, він не вимагав ні від кого неправомірну вигоду, а також не знайомий з людьми, які згадувалися в публікації. Чиновник додав, що підозру йому не оголошували.

Заступник голови КМДА зажадав від правоохоронних органів розібратися з поширенням недостовірної інформації.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко відсторонив Поворозника від виконання обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: