Кличко відсторонив Поворозника від виконання обов'язків

Читать на русском
Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник попросив мера столиці Віталія Кличка відсторонити його на час розслідування.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник відсторонений від виконання своїх обов'язків на час слідства.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в своєму Telegram. Кличко уточнив, що Поворозник сам попросив звільнити його на час розслідування справи.

«Щоб розслідування було об'єктивним і не було закидів у якомусь впливі чиновника високого рангу, яким він є, Микола Поворозник написав заяву про відсторонення його від виконання обов'язків на час розслідування», - повідомив Кличко.

Мер Києва назвав заяву Поворозника «правильним кроком» і додав, що міська влада співпрацює з правоохоронними органами.

«Я вважаю це правильним кроком. Тому усувають його від виконання обов'язків першого заступника голови КМДА. І розраховую на оперативне, об'єктивне і відкрите розслідування цієї справи. Справедливо і без політики!», - написав Кличко.

Україна кримінальна: затримання Шайтанова, Поворозника та кримінальне провадження Тетяни ЧорноволСлово і Діло

Нагадаємо, 14 квітня в ЗМІ з'явилася інформація, що Поворозника нібито затримали на хабарі в 60 тисяч доларів. Повідомлялося, що чиновник через посередника вимагав 125 тис. доларів за узгодження містобудівних умов і в той день отримав частину обумовленої суми.

Сам Поворозник пізніше заявив, що інформація в ЗМІ про його затримання на хабарі - неправдива. За його словами, він не вимагав ні від кого неправомірну вигоду, а також не знайомий з людьми, які згадувалися в публікації. Чиновник додав, що підозру йому не оголошували.

Заступник голови КМДА зажадав від правоохоронних органів розібратися з поширенням недостовірної інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: