Поліція відкрила справу проти заступника Кличка

Читать на русском
Поліція Києва відкрила справу проти заступника Кличка Володимира Слончака, який вдарив патрульного – йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження стосовно заступника голови КМДА Володимира Слончака, який завдав травми патрульному.

Як повідомили правоохоронці, справу кваліфіковано за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Слончаку загрожує до п’яти років ув’язнення.

Штрафи та в'язниця для нетверезих за кермом: що робити з порушникамиЗа керування автомобілем у нетверезому стані з 1 січня в Україні повинна запроваджуватися кримінальна відповідальність. Однак нові правила відтермінували.

За версією поліції, 26 квітня патрульні зупинили автомобіль, оскільки водійка не ввімкнула фари у темний час доби. Під час спілкування поліцейські запідозрили, що жінка керує транспортним засобом у стані сп’яніння, однак від проходження тесту на драгері вона відмовилася. Поліцейські склали на неї адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як зазначили у поліції, при оформленні адмінматеріалів із машини вийшов нетверезий пасажир, який агресивно поводився та після неодноразових зауважень почав погрожувати патрульному і вдарив його. Як з’ясувалося пізніше, це був Володимир Слончак, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Правоохоронця доставили до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Слоначака затримали.

Пізніше, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв розповісти про свою реакцію на інцидент на брифінгу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник відсторонений від виконання своїх обов'язків на час слідства.

14 квітня в ЗМІ з'явилася інформація, що Поворозника нібито затримали на хабарі в 60 тисяч доларів. Повідомлялося, що чиновник через посередника вимагав 125 тис. доларів за узгодження містобудівних умов і в той день отримав частину обумовленої суми.

Сам Поворозник пізніше заявив, що інформація в ЗМІ про його затримання на хабарі неправдива. За його словами, він не вимагав ні від кого неправомірну вигоду, а також не знайомий з людьми, які згадувалися в публікації. Чиновник додав, що підозру йому не оголошували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: