Ситуація на Донбасі: 8 обстрілів, є поранений

Читать на русском
Бойовики застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, зенітну установку, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Сьогодні, 29 квітня, на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого один військовослужбовець отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Бойовики застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, зенітну установку, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Карта ООС: ситуація на сході України на 29 квітняСитуація на сході країни станом на 29 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Рішучими діями і ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об'єднаних сил припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів», - йдеться в повідомленні.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник здійнив обстріл українських позицій неподалік Верхньоторецька, неподалік Гнутово, а також Павлопіля і Мар'їнки.

Зі снайперського озброєння ворог обстріляв українських захисників в районі Новомихайлівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ російські найманці використовували дев'ять мін 82-го калібру під час обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу Новотошківського і Орехового, а також неподалік Новозванівки.

«Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове травмування», - йдеться в повідомленні.

Раніше в МЗС анонсували візит генсека ОБСЄ на Донбас.

Також нагадаємо, бойовики знову не пустили патруль ОБСЄ на окуповану територію Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: