Поминальні дні в Україні: біля кладовищ чергуватимуть патрулі

Читать на русском
У МВС нагадали, що в цьому році в поминальні дні заборонено відвідувати кладовища через пандемію.
npu.gov.ua

Масово відвідувати кладовища в поминальні дні в цьому році заборонено через коронавірус. Патрулювати кладовища буде поліція і Нацгвардія.

Про це повідомила пресслужба МВС в суботу, 25 квітня.

Порушення карантину: що треба знати, якщо на вулиці зупинила поліціяВимагайте копію протоколу, ведіть свою відеофіксацію і не говоріть грубощів поліцейським. За адміністративне порушення можуть затримати не більш ніж на 3 години.

Силовики нагадали, що місцевій владі було доручено заборонити українцям відвідування кладовищ в традиційні післявеликодні поминальні дні (вийнятком є похорони).

На вихідних 25-26 квітня чергуватимуть на кладовищах і стежитимуть за дотриманням правил карантину понад 22 тисяч поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії.

«Поліцейські разом з нацгвардійцямі під час проведення поминальних днів будуть забезпечувати правопорядок і стежити за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. При цьому основне завдання правоохоронців - це проведення роз'яснювальної роботи щодо заборони відвідування місць поховань та необхідності дотримання всіх карантинних обмежень», - повідомили в МВС.

Нагадаємо, раніше всі конфесії України домовилися перенести поминальні дні на початок літа. Орієнтовна дата - 6 червня (Троїцька поминальна субота).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: