Одинадцятий місяць роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За одинадцять місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 26 обіцянок, провалили – 14, в процесі виконання залишається – 41.

У період з 21 березня до 20 квітня керівники ОПУ дали 12 нових обіцянок, виконали – дві й жодної не провалили.

Обидві виконаних обіцянки належать заступнику голови ОПУ Юлії Ковалів. Вона виконала обіцянку про те, що зарплати топчиновників будуть скорочені: у змінах до держбюджету-2020 передбачено, що на період карантину гранична сума зарплат чиновників (посадових осіб, суддів, членів наглядових рад, керівників державних підприємств) – 10 мінімальних зарплат (47 тис. грн).

Також Ковалів виконала обіцянку, що представників профспілок будуть включати в обговорення плану реструктуризації «Укрзалізниці». У Міністерстві інфраструктури підтвердили, що представники профспілки залізничників залучалися до обговорення плану реструктуризації компанії.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак за місяць дав 8 обіцянок. Зокрема, він запевнив, що влада не буде впливати на розслідування справи про плівки із записами розмов його брата. Нагадаємо, нардеп Гео Лерос опублікував відеозаписи, імовірно, з Денисом Єрмаком, на яких він обговорює питання призначень на керівні державні посади. САП порушила кримінальну справу.

Також Єрмак обіцяв, що Україна не буде вести переговори з представниками так званих «ДНР» і «ЛНР», а остаточне рішення про створення Консультативної ради ухвалять тільки після консультації з суспільством і Верховною радою.

Крім того, за словами Єрмака, на наступному засіданні Кабінету міністрів (воно повинно відбутися вже завтра, 22 квітня) буде ініційовано виділення додаткового фінансування для людей, які втратили житло через пожежі в Житомирській області.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко дав кілька обіцянок, пов'язаних з боротьбою з коронавірусом в Україні. Він обіцяв, що в Україні буде близько мільйона ПЛР-тестів на коронавірус, а лікарі будуть забезпечені засобами індивідуального захисту. Також, за його словами, до червня до України зі Швейцарії поставлять апарати ШВЛ.

Відзначимо, з повною методологією, за якою аналітики «Слово і діло» відстежують виконання обіцянок всіх політиків, можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, раніше ми писали, як команда президента виконувала обіцянки протягом десятого місяця роботи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: