У зоні ЧАЕС продовжують гасити тліючі осередки пожежі

Читать на русском
У чорнобильській зоні 19 квітня триває гасіння осередків пожежі, залучені спецпотяг і три вертольоти ДСНС.

У Чорнобильській зоні триває гасіння чотирьох осередків пожежі, рятувальники залучили три вертольоти і пожежний потяг «Укрзалізниці».

Про це на брифінгу в неділю, 19 квітня, повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

За його словами, додатково для надання допомоги в ліквідації пожеж залучено з Івано-Франківської та Тернопільської областей особовий склад і пожежну техніку.

«В даний час працює пожежна авіація, це три літаки. Крім того, залучено пожежний потяг «Укрзалізниці». Мобілізовані сили і засоби лісогосподарських підприємств з інших регіонів України. Додатково для надання допомоги в ліквідації пожеж залучено з Івано-Франківської та Тернопільської областей особовий склад і пожежну техніку», - заявив він.

Нагадаємо, до гасіння лісових пожеж у Житомирській області також залучили техніку «Укрзалізниці».

У МВС допустили, що масштабні лісові пожежі в Житомирській області та зоні ЧАЕС могли статися в результаті диверсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: