На Житомирщині лісова пожежа знищила близько 40 будинків

Читать на русском
У Житомирській області під час пожеж вогонь перекинувся на два населених пункти, в результаті згоріли 39 дачних будівель.

У Житомирській області під час пожеж вогонь перекинувся на два населених пункти, в результаті згоріли 39 дачних будівель.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ в суботу, 18 квітня.

Повідомляється, що на цю мить в Житомирській області до гасіння пожежі залучено 650 пожежних та 108 одиниць техніки.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

«Під час пожеж в екосистемах в Житомирській області вогонь поширився на два населених пункти - села Острова, Личмани, і три хутори Середня, Верхня і Нижня Рудня. Пожежникам вдалося врятувати 45 дачних будівель, 39 було знищено вогнем. Крім того, рятувальникам вдалося ліквідувати вогняну загрозу для житлових будинків шести населених пунктах в смт. Первомайське і селах Виступовичі, Рудня, Дівошин, Слобода та Ясинець», - повідомили в МВС.

Також зазначається, що на час пожеж місцева влада прийняла рішення переселити старовірів із сіл Личмани і Магдин до села Гладковичі. Зараз вони повертаються до своїх домівок.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в Twitter, в Житомирській області з 15 осередків загорань в екосистемах рятувальники вже ліквідували шість.

«Причина забруднення повітря навколо Києва - пожежі в Житомирській області. Згоріло 7800 га лісової підстилки. Було 15 вогнищ, ліквідовано 6, локалізовано 5, на 4 працюємо», - написав міністр.

За словами Авакова, для гасіння вогню залучили три літаки, пожежний поїзд, 100 одиниць спецтехніки і понад 600 осіб. Він додав актуальну карту загорянь.

Нагадаємо, до ліквідації лісових пожеж залучать техніку ЗСУ.

Також відзначимо, в Дарницькому районі Києва спалахнула пожежа в ресторані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: