У МВС розповіли, в яких областях порушували карантин у Вербну неділю

Читать на русском
В Україні протягом 12 квітня відбулися понад 14,5 тисяч богослужінь у Львівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.

В Україні протягом 12 квітня відбулися понад 14,5 тисяч богослужінь у Львівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

«У цілому протягом 12 квітня відбулося понад 14,5 тис. богослужінь, в яких взяли участь майже 127 тис. громадян. Переважно релігійні заходи пройшли без грубих порушень правил карантину людей. Найчисленніші релігійні служби пройшли у Львівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях», - йдеться в повідомленні.

До забезпечення безпеки залучалися понад 14 тис. співробітників Національної поліції України та понад тисячу військовослужбовців Нацгвардії.

В основному, релігійні заходи проводилися з дотриманням встановлених обмежень. Однак правоохоронці зафіксували порушення правил карантину щодо людей у Рівненській, Чернівецькій, Миколаївській, Херсонській, Луганській, Полтавській та Київській областях.

«Богослужіння відбувалися як при відкритих храмах з обмеженим доступом не більш як 10 осіб, так і на прилеглих територіях. В основному, релігійні заходи проводилися з дотриманням встановлених обмежень», - наголошують в МВС.

Як повідомлялося, між представниками МВС і Всеукраїнської ради церков була досягнута домовленість, що на час дії карантинних заходів богослужіння у всіх храмах України, в тому числі в дні християнського Великодня, іудейського Песаха і мусульманських Ночі Бараат і початку місяця Рамадан, будуть проводитися тільки за участю священнослужителів і осіб, які забезпечують онлайн-трансляцію. Парафіяни зможуть відвідувати храми індивідуально по одній-дві людини, коли богослужіння там проходити не будуть.

Раніше Аваков повідомив, що три священики отримали штрафи через служби на Вербну неділю.

Також ми писали, що Міністерство цифрової трансформації створило мапу, що демонструє недотримання правил самоізоляції людьми, які повернулися з-за кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: