Суд перегляне позов про визнання незаконною формули «Роттердам+»

Читать на русском
Апеляційний адмінсуд скасував рішення про повернення заяви щодо перегляду відмови в позові до Нацкомісії на затверджену постанову.

Суд повернув назад до розгляду заяву позивача про перегляд за нововиявленими обставинами рішення, яким відмовили у визнанні незаконною формули «Роттердам плюс».

Таке рішення ще 10 березня ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у грудні 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у позові до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яким позивач просив визнати незаконною постанову НКРЕКП про затвердження формули «Роттердам+». Апеляційний адмінсуд і Вищий адмінсуд залишили рішення без змін.

У січні 2020 року позивач подав до ОАСК заяву про перегляд рішення про відмову за нововиявленими обставинами, але суд повернув заяву, оскільки, на його думку, заявник не є учасником справи. Позивач подав апеляцію на таке рішення і 10 березня суд її задовольнив. Також суд повернув заяву про перегляд рішення для продовження розгляду її суддею ОАСК.

Нагадаємо, у серпні 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом особам у завданні понад 18,87 млрд грн збитків після впровадження Нацкомісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), формули «Роттердам плюс». Головним підозрюваним у цій справі є колишній голова Нацкомісії Дмитро Вовк, який переховується за кордоном. Його оголосили у розшук.

В листопаді суд дозволив заочно взяти під варту Вовка, а в березні – дозволив НАБУ провести заочне розслідування стосовно ексголови НКРЕКП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: