У Чорнобилі згоріла третина туристичних об'єктів

Читать на русском
Під час пожежі в Чорнобильській зоні повністю згоріли 30 відсотків туристичних об'єктів. Пожежа завдала серйозного удару по туризму, спадщини та історії.

Під час пожежі в Чорнобильській зоні повністю згоріли 30% туристичних об'єктів.

Про це заявив глава Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко в ефірі Hromadske у вівторок, 14 квітня.

«Більше 30% туристичних локацій втрачено повністю і відновленню не підлягають. Тому що ми показували в багатоденних турах старенькі радянські бази відпочинку ... Втрачені вельми багато сіл поліських ... Втрачені навіть деякі металеві локації», - сказав Ємельяненко.

За словами Ємельяненка, пожежа завдала серйозного удару по «туризму, спадщини та історії».

«Будемо зараз розмовляти з адміністрацією. Частину локацій, ймовірно, будемо якось намагатися відтворити, можливо навіть з використанням сучасних технологій, як додану реальність. Тому що ми повинні показати людям, що приїжджають, принаймні, що тут було», - продовжив він.

Проте Ємельяненко зазначив, що основні туристичні локації не постраждали.

«Наприклад, містечко Чорнобиль, режимне, в якому працюють робітники, містечко Чорнобиль-2 два, військове, де розташована станція радіолокації ... Місто Прип'ять, в ньому буквально кордоном пройшов вогонь», - резюмував Ємельяненко.

Нагадаємо, сьогодні в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов заявив, що масштабну лісову пожежу в Чорнобильській зоні, яка не вщухала понад тиждень, вдалося згасити.

Також повідомлялося, що рятувальникам ГСЧС потрібно ще кілька днів, щоб погасити тління, яке залишилося після пожежі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: